TillbakaCOM_SIMPLECALENDAR_PRINTSkicka e-postvCal/iCal
Datum:
2012-05-05
Tider:
08:00-20:00
Plats:
Halland

Hej, tidningen har blivit lite sen o många undrar om resan, därför kommer info här:

Lördagen den 5 maj åker vi på vår årliga vårresa tillsammans denna gången går färden till Halland.

Resan startar som vi brukar med att vi träffas på Hönö Pinan kl 08:00 för att äntra bussen, därefter tar vi 08:20-färjan, gör ett snabbt stopp på Lilla Varholmen för att hämta upp påstigande resenärer där.

Vårt första stopp på resan blir ett besök på Österöö Fårfarm där vi får kaffe o fralla till livs. Efter fikat åker vi på en liten safari bland får, lamm och kor i ca en timma. Därefter har vi chans att få handla närproducerat kött, pastejer, rökta korvar, inläggningar, geléer, ullgarn, kardor, sjalar mm mm i gårdens butiker.

OBS! Glöm inte att ta med en KYLBAG på resan om ni tänker handla lite delikatesser att ha med hem.

Efter detta ändrar vi åter bussen för att ta oss till Grimeton Värdshus (som ligger granne till de vackra bokskogarna i Halland) där vi äter lunch.

Efter lunchen fortsätter vi till Varbergs Fästning, där vi får en guidad tur. Lite bakgrund och en försmak på vad vi kommer att få höra under vårt besök på fästningen: Klippan som fästningen är byggd på har kallats Wardberget långt innan fästningen och staden Varberg fanns. Ward betyder vakt. Klippan utnyttjades som bevakning. Man tände eldar - vårdkasar som signal till försvar. Borgen byggdes först vid 1200-talets slut. 1300-talet var en orolig tid och under 1305-1365 bytte Varberg rike inte mindre än åtta gånger. Varberg blev en av kronans borgar. Kungligheter som Magnus Eriksson huserade på Varbergs slott. Från 1365 stabiliserade sig förhållandena och Danmark styrde Varberg i nästan 300 år framåt.

Vi äntrar åter bussen för att ta oss till Getterön, där vi fikar på Restaurang Parasollen innan vi ställer kosan hemåt igen. Vi räknar med att vara hemma igen vid 19-tiden.

Detta kommer att kosta 500 kr/person. Låter detta intressant? Anmäl er då till Agneta senast 20 april. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 96 50 41. Som vanligt är det först till kvarn…

Kategori Händelse | Creation date måndag, 30 april 2012 04:51 | Last modification date tisdag, 01 Maj 2012 08:48 | Created by Administrator | Hits 2250