Vi var med på inspelning av Bingo-Lotto 24 oktober 2004.

(Klicka på bilderna för att se dem i större storlek)

UppvärmningSöndagen den 24 oktober var det dags för tjugo öbor att uppleva en inspelning av Bingo-Lotto. Vi samlades i god tid utanför inspelningslokalen i Gamlestaden. Efter en stunds väntan och avbockning släpptes vi in. Vi fick bra platser.

Där inne var förberedelserna redan i full gång. Under en halvtimma blev det övningar för publiken i att applådera, att upphäva glädjerop etc. Sedan var det dags för sändning. De flesta tittare vet förstås hur det brukar fungera och denna sändningen skiljde sig inte så mycket från andra.

Helge och Helen försöker vinnaGunde Svan uppträdde som vanligt på ett säkert sätt. Men han hade ju en hel del folk till hjäp, kameramän och andra som vi aldrig får se i TV. En dam var särskild avdelad att under korta pauser snygga till honom. Hon fick ju inte heller synas i rutan, så det gäller att allt klaffar.

Gunde med våra ungdomarUnder den längre pausen var det gott om tid att få smörgås och kaffe. Den andra delen av sändningen gick i samma tempo som den första och efteråt var det dags för publiken, speciellt för ungdomarna att få autografer av Gunde och att bli fotograferade tillsammans med honom.

Varför gjorde vi då detta besök? I och med att vi i så många år haft mycket nytta av de pengar som bingon inbringat, så tyckte vi väl att det var rimligt att någon gång också besöka en inspelning.

I spänd förväntanUtan dessa pengar hade vi inte kunnat köpa in alla mikrokort, skrifter,böcker mm som underlättar i vår forskning. Försäljningen av lotter sköts för närvarande av SIGGES i Klova. Det har skötts av andra tidigare. Vi är dom stort tack skyldiga.

Helge Svensson, författade
Heléne Sörensson, fotograferade

 


Alla bilder

Hpim0568-t
Hpim0569-t
Hpim0570-t
HPIM0571-t
HPIM0572-t
HPIM0573-t
HPIM0574-t
HPIM0575-t
HPIM0577-t
HPIM0578-t
HPIM0580-t
HPIM0581-t
Hpim0582-t
01/13 
start stop bwd fwd