Sista helgen i november hölls den årliga adventsmarknaden i Hönö Klåva – och för första gången deltog vår förening. Och det blev en riktig succé! Vi hade fått disponera den fantastiska lokalen i Fiskemuséets torn, med en utsikt åt väster utan motstycke.

(Klicka på bilderna för att se dem i större storlek)

CIMG4684t.jpg - 6990 BytesSista helgen i november hölls den årliga adventsmarknaden i Hönö Klåva – och för första gången deltog vår förening. Och det blev en riktig succé!

Vi hade fått disponera den fantastiska lokalen i Fiskemuséets torn, med en utsikt åt väster utan motstycke, och där fylldes rummet med läsapparater, mikrokort och databaser.

CIMG4660t.jpg - 7228 BytesNedanför trappan upp till tornet fanns våra idoga lotteriförsäljare och föreningens kassa förstärktes med ett ansenligt belopp under de två dagar som marknaden varade. Men väldigt många hittade också vägen uppför trappan och där fanns våra rutinerade släktforskare beredda att hjälpa intresserade att hitta sina anor.

CIMG4683t.jpg - 6878 BytesVi räknar med att minst trehundra personer fick handledning i hur det går till att släktforska och många, många med sitt ursprung i vår egen kommun fick också en försmak av hur deras egen antavla kunde se ut i och med att våra dataexperter kunde hitta deras anor i sina ansenliga databaser.
Den största lär omfatta sextontusen namn!

CIMG4659t.jpg - 6532 BytesTiderna förändras sannerligen och det går allt snabbare att nå resultat i sin släktforskning med rätt handledning, det måste konstateras.

Att vår största informationssatsning någonsin gav resultat är det ingen tvekan om.


Föreningens medlemsantal har ökat kraftigt efter adventsmarknaden och vi är snart 150 medlemmar om trenden håller i sig. Det kunde ingen tro när vi startade för femton år sedan!

 

Sture Olofsson, författande ordförande
och Hans Taremark, foto

 


Alla bilder

CIMG4659b
CIMG4660b
CIMG4683b
CIMG4684b
CIMG4685b
CIMG4691b
CIMG4693b
CIMG4694b
CIMG4697b
1/9 
start stop bwd fwd