Skärgårdsmarknaden i advent genomfördes helgen 2 – 3 december 2006. Precis om 2005 fick Öckerööarnas Släktforskarförening disponera tornet på Fiskemuséet i Hönö Klåva med sin fantastiska utsikt mot Vinga.

(Klicka på bilderna för att se dem i större storlek)

Skärgårdsmarknaden i advent genomfördes helgen 2 – 3 december 2006. Precis om 2005 fick Öckerööarnas Släktforskarförening disponera tornet på Fiskemuséet i Hönö Klåva med sin fantastiska utsikt mot Vinga. Vädrets makter var denna gång inte alldeles nådiga och regnet och blåsten störde nog kommersen en hel del.

Cimg6678t.jpg - 20681 BytesMen marknaden hade ändå gott om besökare och många hittade också vägen uppför trapporna till våra släktforskningsexperter Claes-Göran Sörensson, Gunnar Alexandersson och Rolf Nilsson, som med hjälp av sina omfattande databaser kunde hjälpa ett hundratal intresserade att hitta sina anor och få en första inblick i släktforskningens fascinerande värld.

Hemsnickrad antavla?Många fick med sig en utskriven antavla med sig hem och inbjöds till föreningens måndagsträffar för mera handledning på vägen bakåt i tiden. Föreningens kassa förstärktes också med nästa 4 000 kronor genom vårt sedvanliga jullotteri, där Agneta Zackariasson höll i trådarna med hjälp av många villiga medhjälpare.

Öckerö bibliotek hade förresten även denna gång hjälpt oss genom att vi fick låna en läsapparat och mikrokort.

Adventsmarknaden har blivit ett utmärkt sätt för vår förening att visa upp vår verksamhet för presumtiva nya medlemmar och intresserade och det är ingen vild gissning att anta att vi återkommer också första helgen i advent 2007.

Sture Olofsson, författande ordförande, Hans Taremark fotograferade


Alla bilder

Cimg6675
CIMG6678
Cimg6681
1/3 
start stop bwd fwd