Så var det dags för skärgårdsmarknad i advent i Hönö Klåva igen. Helgen 1 -2 december, i piskande regn, fick vår förening låna tornet i Fiskemuséet. Det är lätt att skapa nya traditioner och det är nog riskfritt att anta att vi kommer att medverka också vid skärgårdsmarknaden 2008.

(Klicka på bilderna för att se dem i större storlek)

Så var det dags för skärgårdsmarknad i advent i Hönö Klåva igen. Pc022221t.jpg - 25445 BytesHelgen 1 -2 december, i piskande regn, fick vår förening låna tornet i Fiskemuséet och trots det bedrövliga vädret var besöken hos oss ungefär lika många som de tidigare två åren.

Det var smått beundransvärt att se att så många vågade ta sig till marknaden och inne i muséet och andra utställningslokaler vimlade det av förväntansfulla besökare.

Enda snön på marknadenHans, vår vice ordförande, svarade för reklamen för våra aktiviteter med sina trevliga affischer med många intresseväckande deviser, som säkert medverkade till att så många hittade fram till vår tillfälliga forskningslokal.

På första våningen i muséet fanns vårt lotteristånd, där lotterna gick åt i en rasande fart och var slutsålda redan på lördagen. Vinsten kom att hamna runt 3 000:-. Ytterligare en förstärkning till föreningens kassa!

Alla som hjälpte till med lotteriet ska ha ett stort tack, särskilt Agneta och Helene, som hade lagt ner ett stort arbete på att skaffa vinster och organisera arbetet.

Pc022223t.jpg - 26628 BytesI tornet hade våra dataexperter Claes-Göran, Rolf och Gunnar bänkat sig framför sina skärmar och tog emot de besökare, som ville söka sina anor och få en introduktion i släktforskningens värld. Den som ville kunde dessutom pröva på den mer gammaldags möjligheten att släktforska via mikrokort. Flera av besökarna anmälde sitt intresse för att bli medlemmar i vår förening.

I vår tillfälliga släktforskarlokal medverkade också Anna-Stina, som med sina omfattande kunskaper i släktforskningens värld hjälpte till att sätta kött på benen på torra namn och årtal. Pc022234t.jpg - 33393 Bytes

Det är lätt att skapa nya traditioner och det är nog riskfritt att anta att vi kommer att medverka också vid skärgårdsmarknaden 2008. Den torde väl komma att äga rum 29 – 30 november. Kanske ses vi då igen!

 

Sture Olofsson, författande ordförande, Hans Taremark fotograferade

 


Alla bilder

Pc022216
Pc022221
Pc022223
Pc022234
1/4 
start stop bwd fwd