Rubrik Författare Träffar
Besök på Nya Landsarkivet

Besök på Nya Landsarkivet

Vi var 23 tappra släktforskare som fick se det nya arkivet inifrån. Jag måste säja att jag blev imponerad, så fint det var både på utsidan och insidan. Man blev lusten att besöka detta arkiv igen. När jag kom hem fick jag reda på att min måg hade varit med och ritat och konstruerat huset på Arkitektbyrån White i Göteborg. Så lite mallig är jag.
Skriven av Claes-Göran Sörensson Träffar: 4667
Släktforskarnas resa i Bohuslän

Släktforskarnas resa i Bohuslän

Den 14 maj 2011 var vi på resa i Bohuslän, med bl a Gustavsberg, Bohusläns muséum, Skaftölandet och Flatön som mål. Jeanette har gjort en stilig bildkavalkad.
Skriven av Sture Olofsson Träffar: 3369
Släktforskningens Dag och ett nytt decennium

Släktforskningens Dag och ett nytt decennium

Släktforskningens Dag är ett in initiativ från Sveriges Släktforskarförbund och arrangeras numera alltid tredje lördagen i mars månad. Öckerööarnas Släktforskarförening har deltagit från starten och gjorde också så år 2010.
Skriven av Sture Olofsson Träffar: 3150
Göteborgsvarvens uppgång och fall 24 febr

Göteborgsvarvens uppgång och fall 24 febr

Föreningens årsmöte för 2010 ägde rum på onsdagskvällen den 24 februari. Under alla år tidigare hade årsmötena ägt rum på lördagseftermiddagar. Denna gång hade styrelsen beslutat göra ett försök att lägga mötet en vardagskväll. Försöket måste sägas ha blivit lyckat eftersom uppslutningen blev klart godkänd och ungefär lika stor som den varit tidigare år.
Skriven av Sture Olofsson Träffar: 4515
Västgöta-Bengtsson på Höstmötet 2009

Västgöta-Bengtsson på Höstmötet 2009

Margareta Söderström, dotter till Sixten ”Västgöta-Bengtsson”, var vår talare på höstmötet 2009. Hon samlade en stor skara åhörare till Missionskyrkan på Hönö lördagen 14 november. Och det var sannerligen välförtjänt, för maken till entusiasmerande föredragshållare får man leta efter.
Skriven av Sture Olofsson Träffar: 5533